Demontarea afirmațiilor mincinoase și jignitoare ale infractoarei Vasilescu Lia Olguța din data de 18.07.2018

Deoarece în emisiunea „Ediție de seară” din data de 18.07.2018 de la postul de televiziune „România TV”, infractoarea Vasilescu Lia Olguța, actual deputat și ministru al justiției sociale, a discutat despre aspectul meu fizic și a susținut că i-am făcut plângeri penale nefondate pentru că ar trece un fir de curent pe deasupra blocului Romarta și pentru că ar fi zugrăvit blocul, fac următoarele precizări:
  • referitor la Dosarul fațadamodificarea fără autorizație a culorii unei clădiri aflate în zona de protecție a unor monumente istorice, constituie infracțiunea pedepsită cu închisoare prev. de art. 24 lit. a) din legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, zugrăvelile încadrându-se la art. 3 alin. (1) lit. b) din această lege. În cazul blocului Romarta aflat în zona de protecţie a mai multor monumente istorice (Muzeul de Artă, clădirea Primăriei etc.), nu numai că a fost schimbată culoarea doar la jumătate din bloc (partea dinspre stradă), dar banii pentru zugrăvit au fost obținuți de la „sponsori” prin șantaj, iar lucrările au avut cost dublat față de valoarea reală. Precizăm că am formulat plângere penală chiar la sfatul infractoarei Vasilescu Lia Olguța, care, după ce m-a invitat într-o audiență la primărie, mi-a indicat parchetul unde să o depun — Direcția națională anticorupție — și că din zugrăvire va fi obținut un beneficiu de imagine.
  • referitor la aspectul fizic: În anul 2009, deoarece îmi apărăm prietena de niște golani în stare de ebrietate, am fost lovit de aceștia cu o cărămidă în cap. În urma loviturii mi-am pierdut un ochi, iar partea stângă a feței este ușor deformată. În opinia mea, un demnitar al Statului Român, cum din păcate este infractoarea Vasilescu Lia Olguța, nu ar trebui să folosească, în special în mass-media, aprecieri jignitoare referitoare la handicapul fizic al unei persoane.
  • referitor la prezumtiva plângere penală pentru fire de curent:
    Adresa nr.188914/29.01.2018 – firul va fi mutat în subteran

    nu am făcut nicio plângere penală pentru că ar trece un fir de curent pe deasupra blocului, această susținere fiind o minciună scornită de infractoare. Prin adresa din 29.01.2018, Primăria Mun. Craiova s-a angajat să mute în subteran un cablu de comunicație care este ancorat fără acordul locatarilor de fațada blocului, însă nici eu, nici Asociația de Proprietari Bloc Romarta, nu avem niciun conflict de natură penală cu nimeni nici legat de acest cablu, nici de orice alt cablu.

Înregistrarea emisiunii este mai jos.